Terug naar voorstellingen

Thema:
Over alle christelijke feestdagen

Duur:
60 of 90 min.

Korte inhoud:
Een voorstelling in zwart-wit. In een kribbige stemming wordt stil gestaan bij het kerstkindje, op Goede Vrijdag wordt de spijker op de kop geslagen, met Pasen is iedereen een eitje, op Hemelvaart is Jezus verdwenen met een ruimtevaartschip en bij Pinksteren wordt het geheim van zoenen onthuld: tongen.

Boodschap:
Het gevaar van christelijke feestdagen is dat je alles wel weet. Alle christelijke feestdagen worden nu vanuit een heel originele invalshoek belicht. Voortaan is geen enkele christelijke feestdag meer een sleur. Verder een mini-lesje over wedergeboorte en de bijbel.

Bijzonderheid:
Het publiek houdt vaak de adem in. Ze willen wel lachen, maar durven niet. Veel woordgrapjes en doordachte opmerkingen zet het publiek aan het denken.

Cadeautje:
Geen

Kerkdienst:
Liturgie aanwezig. Tijdens de dienst zingen we een liedje dat hoort bij elke christelijke feestdag en lezen we een opvallende rode draad bij alle chr. feestdagen.

Reacties:

  • "Door die film The Passion ben je wel wat gewend, maar die kruisigingscène is toch wel heel erg heftig hoor."
  • "Die grap over Pinksteren is helemaal geweldig."
  • "Ik vond de titel ‘Is Jezus aan wiegendood gestorven’ eerst wel wat te, maar na het stuk begreep ik het. Veel mensen hebben zoals je zei Jezus aan de vooravond van kerst doodknuffeld en heeft Jezus kerst niet eens gehaald. Hoe bedenk je het."
  • "Ik heb al meer dan zestig jaar Goede Vrijdag gevierd, maar nu begrijp ik pas waarom er in de bijbel staat: en geen één van z’n benen zullen worden verbrijzeld."